مقالات

انواع جنس قابلمه

قابلمه از مهم‌ترین لوازم هر آشپزخانه‌ای است که تقریبا به صورت روزانه و هر روز برای چند مرتبه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت از آن جایی که این وسیله دارای کاربردهای فراوانی است، نیاز است تا در حین انتخاب آن، دقت لازم را به خرج دهید. این نکته را به یاد داشته باشید که انتخاب یک قابلمه‌ی مناسب باعث می‌شود تا برای سالیان سال بتوانید از آن استفاده کنید. شناخت انواع جنس قابلمه باعث می‌شود تا در مسیر انتخاب آن، کار راحت‌تری داشته باشید. با توجه به این موضوع در این مقاله به بررسی انواع جنس قابلمه مقاله خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

قابلمه‌ی گرانیتی

  • مزایای استفاده از قابلمه‌ی گرانیتی

یکی از انواع مختلف قابلمه، قابلمه‌های گرانیتی هستند. این نوع قابلمه‌ها به دلیل عناصر سازنده‌ای که دارند، از دوام بالایی برخوردار هستند. این قابلمه‌ها را می‌توان به راحتی شست که این کار باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های شما می‌شود. برخی از قابلمه‌ها به دلیل رنگ و بویی که به غذا اضافه می‌کنند در حال حذف شدن از بازار هستند، اما قابلمه‌ی گرانیتی به دلیل فشرده بودن مولکول‌های سازنده‌اش، هیچ نوع انتقال رنگ، بو یا مزه‌ای ندارد.

  • معایب استفاده از قابلمه‌ی گرانیتی

تاکنون به مزایای استفاده از قابلمه‌ی گرانیتی آشنا شدید اما این نوع قابلمه، دارای معایبی نیز است. از آن جایی که متریال سازنده‌ی این قابلمه، باعث دوام بیشتر آن می‌شود، تقاضای زیادی برای آن وجود دارد که همین مسئله باعث شده تا قابلمه‌های گرانیتی تقلبی نیز وجود داشته باشند.

 

قابلمه استیل ضدزنگ

  • مزایای استفاده از استیل ضدزنگ برای قابلمه

یکی از پرکاربردترین انواع قابلمه‌هایی که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد، قابلمه‌هایی از جنس استیل ضدزنگ هستند. همانطور که از نام این نوع قابلمه نیز می‌توان استنباط کرد، در حین استفاده از آن با هیچ نوع زنگ‌زدگی مواجه نخواهید شد. در حقیقت خاصیت ضدزنگ‌زدگی باعث می‌شود تا فرآیند اکسایش هوا با قابلمه صورت نگیرد و همین موضوع باعث افزایش دوام این قابلمه خواهد شد. این نوع قابلمه را می‌توانید به راحتی بر روی هر نوع اجاق گازی به کار ببرید؛ همچنین برای انجام شستشو با ماشین ظرفشویی نیز استفاده از قابلمه‌های استیل، میسر است.

 

  • معایب استفاده از استیل ضد زنگ برای قابلمه

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در حین خرید قابلمه‌ی استیل به آن توجه داشته باشید آن است که باید نوعی را انتخاب کنید که به صورت آلیاژ با موادی مانند آلومینیوم یا مس باشد چرا که استیل به تنهایی، دارای قدرت پایینی در انتقال گرما است. سعی کنید تا جای ممکن از کشیده شدن ظروف و لوازم دیگر بر روی این سینک جلوگیری نمایید تا خط و خشی بر روی آن ایجاد نشود.

 

قابلمه‌ی سرامیکی

  • مزایای استفاده از قابلمه‌ی سرامیکی

قابلمه‌ی سرامیکی یکی از انواع مهم قابلمه‌ها است که در رنگ‌های مختلف در بازار وجود دارد. این قابلمه‌ها دارای روکش سرامیکی هستند که باعث می‌شود تا عملیات پخت و پز شما به صورت بهداشتی انجام شود. زمانی که قصد دارید غذاهایی بپزید که برای پخته شدن نیازمند زمان بیشتری هستند، قابلمه‌ی سرامیکی بهترین انتخاب خواهد بود چرا که سرامیک خاصیت ضعیفی در انتقال حرارت دارد. وجود سرامیک باعث می‌شود تا هیچ نوعی واکنشی در حین پخت و پز صورت نگیرد، به همین دلیل نیز انتقال بو یا رنگ از سطح داخلی قابلمه به غذا، غیرممکن خواهد بود.

 

  • معایب استفاده از قابلمه‌ی سرامیکی

سرامیک یکی از موادی است که دارای خاصیت شکنندگی بالایی است. این امر باعث می‌شود که در حین استفاده از آن دقت کافی را به خرج دهید. شاید از خود بپرسید چرا با وجود شکننده بودن قابلمه‌ی سرامیکی، همچنان خرید بالایی دارد؛ جواب این سؤال به طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی بازمی‌گردد که تولیدکنندگان این نوع قابلمه از آن‌ها استفاده می‌کنند.

 

قابلمه‌ی چدن

  • مزایای استفاده از قابلمه‌ی چدن

قابلمه‌ی چدن از جمله قابلمه‌هایی است که دوام بسیار بالایی دارد. همانطور که می‌دانید، چدن به دلیل مواد تشکیل‌دهنده‌ای که دارد، به عنوان یک آلیاژ مقاومتی شناخته می‌شود که از زنگ‌زدگی و شکستن محافظت می‌کند. این موضوع باعث شده تا این قابلمه‌ها از مقاومت خوبی بهره‌مند شوند. چدن لعاب‌کاری شده دارای طرح‌های مختلفی است؛ این مدل به دلیل لعابی که دارد با هیچ ماده‌ی قلیایی یا اسیدی واکنش نمی‌دهد، به همین دلیل نیز انتقال رنگ و بویی به غذا مشاهده نخواهید کرد. از طرف دیگر، چدن بدون لعاب را می‌توانید برای پخت‌و‌پزهایی که در حرارت‌های خیلی بالا رخ می‌دهند، استفاده نمایید.

 

  • معایب استفاده از قابلمه‌ی چدن

همانطور که متوجه شدید، دو مدل قابلمه‌ی چدن داریم که مدل لعاب‌دار، گران‌تر از بدون لعاب است. عیبی که می‌توان به قابلمه‌ی چدن بدون لعاب وارد کرد، نشت آهن است. همچنین قابلمه‌ی چدن بدون لعاب را باید به صورت دستی شست و پس از شستن نیز برای جلوگیری از زنگ زدن، باید به طور کامل خشک کرد.

 

سخن آخر

در این مقاله به بررسی انواع جنس قابلمه پرداختیم. همانطور که توجه کردید، سعی کردیم شما را با مزایا و معایب هر کدام از جنس‌های ذکرشده آشنا کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را در حین خرید قابلمه انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید